André Wickström

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

André Wickström gjorde sitt första stand up-framträdande 1995 och har sedan dess fått publiken att skratta såväl på finskt som svenskt håll. I Sverige har han setts i program som Parlamentet, Stockholm Live, Veckans Nyheter, Sverige pussas och kramas, Roast på Berns och Solsidan.

På scenen är André en veritabel enmansteaterföreställning vars finess och precision fängslar publiken med oemotståndlig kraft. Erfarenhet har André samlat på sig från scener runt om i Norden och från New York. Under hösten 2011 turnerade André med Jaakko Saariluoma och Mika Eirtovaara med föreställningen Kolme Iloista Lusmua.

2010 firade André sin 15 åriga karriär som komiker med en Roast där han grillades av andra komiker under Stand Up! Turku festivalen. Fem år tidigare firade han sitt 10-års jubileum på Svenska Teatern i Helsingfors med helkvällsföreställningen En kvälls grej - som efter det setts av över 15.000 personer runtom i Finland.

Bland Andrés prestationer kan också nämnas boken Das Humoristische Manifest, en bok om stand up samt två DVD:n. Han är också Finlands enda komiker som har en egen klädkollektion.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda