Ellen Lamm

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Ellen Lamm driver sedan 2005 Teater Hemma Hos tillsammans med Filip Alexanderson. 1997-2003 arbetade hon som dramaturg och regiassistent på Dramaten. Mellan 1997-2001 drev hon också teatergruppen Trappteatern.

Hon har regisserat föreställningar som Faran på Trappteatern, Enough Rope på Parkteatern, Tildas hus på Dramaten, Loranga, Masarin och Dartanjang på Parkteatern och Riksteatern, Valpen på Dramaten/Strindbergs intima teater, Min modiga mor på Regionteatern Blekinge Kronoberg, Max och Moritz på Riksteatern, Nordost på Dramaten. Ellen har dessutom regisserat avsnitt av Björnes magasin på SVT. Med den egna gruppen Teater Hemma hos har hon bl a satt upp Pablo Picassos De fyra små flickorna, Frank Wedekinds Våren vaknar och Edward Goreys De onda barnen på Södra teatern. Hösten 2008 regisserade hon Mats Roséns Allsång på Elverket och våren 2009 sändes Hotell Opera, där Ellen har regisserat en av delarna, i SVT.

Under våren 2009 var Ellen också aktuell med föreställningen Drömström och Rundlund som ingår i Dramatens och Riksteaterns treåriga samarbetsprojekt.

Fakta

Regissör
Född: 1975

Tidigare aktuell med

Max och Moritz


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda