Gunilla Backman

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Gunilla har en gedigen meritlista och är en internationellt välkänd musikalartist. Hon är en klassiskt skolad dansare från Operans Balettelevskola och har studerat sång sedan sjutton års ålder. Gunilla har arbetat på musikalscener i Londons West End i England, samt i Tyskland och Danmark.

Hon debuterade i musikalen Sound of Music på Folkan i Stockholm och har haft ledande roller i bland annat Les Misérables och Miss Saigon i London, Sunset Boulevard i Tyskland och Chess i Danmark. Hon spelade titelrollen i Garbo på Oscarsteatern i Stockholm, där hon helt nyligen även medverkade i konsertföreställningen The Best of Andrew Lloyd Webber. Vi har även sett henne i Rhapsody in Rock med Robert Wells. Gunilla har tidigare på Riksteatern medverkat i West Side Story och Elvira Madigan.

Under februari-mars 2007 har Gunilla medverkat i föreställningen The Best of Andrew Lloyd Webber på Oscarsteatern och senare under våren i The original ABBA Orchestra i konsertarenor över hela Sverige I maj och juni spelade hon åter huvudrollen i musikalen Mamma Mia!- nu för utsålda hus på Scandinavium i Göteborg. Tevetittarna känner igen Gunilla från schlagermusikalen i Melodifestivalen 2007.

Fakta

musikalarist

Tidigare aktuell med

Nära mig


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda