Hans Josefsson

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Hans Josefsson kom till Stora Teatern 1971 och framträdde där i ett stort antal huvudroller, bl a i Così fan tutte, Carmen, Glada änkan, Animalen, Sweeney Todd, Hoffmanns äventyr, My Fair Lady och Operafantomen (på Scandinavium). Han har varit engagerad vid Oscarsteatern i Stockholm, Musikteatern i Malmö, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Helsingforsoperan samt vid ett flertal operascener i Italien. Vidare har han spelat titelrollen i tv-serien om Ernst Rolf “Lykkeland” och varit konstnärlig ledare och regissör för Himlaspelet i Leksand.

På GöteborgsOperan har han sjungit bl a Chefone i Aniara, Frank i Läderlappen, Borgmästaren i Jenufa, Scarpia i Tosca, Zeta i Glada änkan, Balstrode i Peter Grimes, Thénardier i Les Misérables, Inspicient/Bankir i Lulu, Kalchas i Sköna Helena, Max Detweiler i The Sound of Music, Cogsworth i Skönheten och Odjuret Profeticus I Cats och Harry Clark i Kiss me Kate.

Han är sedan flera år regissör och tomte­konferencier i GöteborgsOperans julkonserter och regisserade 2002 uppsättningen av En förtrollad afton för GöteborgsOperan, där han också medverkade som solist. Hans Josefsson har spelat in flera skivor och är välkänd som konsertsångare och underhållare i olika media.

Fakta

Skådespelare

Tidigare aktuell med

Änkeman Jarl


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda