Ingela Brimberg

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Ingela Brimberg är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg. På Folkoperan har hon tidigare sjungit Donna Anna i Don Giovanni. Ingela började sin karriär som mezzosopran med roller som bland annat Rosina i Barberaren i Sevilla, Cherubin i Figaros bröllop och titelrollen i Orlando. 2003 debuterade hon som sopran i rollen som Konstanze i Enleveringen ur Seraljen.

Bland andra sopranroller hon har gestaltat kan nämnas titelrollen i Jenufa, Amelia i Maskeradbalen, Tigrana i Edgar och titelrollen i Donizettis Rita. Ingela har varit engagerad vid bland annat Kungliga Operan, Malmö Opera och Musikteater, NorrlandsOperan och Ystadsoperan. Hon är även verksam som konsertsångerska och har framträtt med Kungliga Filharmonikerna bland annat i …resan denna natt av Blomdahl.

Våren 2007 medverkade hon i Folkoperans, Riksteaterns och NorrlandsOperans uppsättning Mitt hjärta brister av Birgitta Egerbladh, som åkte på turné med Riksetatern hösten 2007. Sommaren 2007 gestaltade hon Tosca i Landskrona med Ystadsoperan.

Fakta

Sångare | sopran

Tidigare aktuell med

Mitt hjärta brister


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda