Jonas Dominique

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Jonas Dominique har tidigare dirigerat en mängd produktioner på Folkoperan, däribland Simson och Delila, Barfotaliv och Hemsöborna (båda Riedel/Fellbom), Carmen, Kärleken till de tre apelsinerna, Così fan tutte, Tosca, Orfeus i underjorden, Romeo och Julia samt Folkoperans Riksteaterturnéer Läderlappen och Enleveringen ur seraljen. Han har även orkestrerat många av Folkoperans uppsättningar.

Jonas är utbildad kontrabasist och dirigent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Bland musikteateruppdragen märks Carmen på Värmlandsoperan och Parkteatern, Maskeradbalen på Parkteatern, uruppförandet av Lysistrate av Unander-Scharin på Vadstena-Akademien, Tolvskillingsoperan på NorrlandsOperan, Dåliga Människor av Wiehe på Malmö Musikteater och uruppförandet av Daniel Börtz Sinfonia 8 med Malmö Symfoniorkester.

Hösten 2006 dirigerade Jonas Così fan tutte på NorrlandsOperan och Hanoioperan. Han verkar även som orkesterarrangör, basist och kompositör i olika genrer. Våren 2007 var han ansvarig för musikarrangemangen i Mitt hjärta brister av Birgitta Egerbladh på Folkoperan, som åkte på turné med Riksetatern hösten 2007.

Fakta

Musikarrangör

Tidigare aktuell med

Mitt hjärta brister


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda