Lars Bethke

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Utbildad inom teater och dans i Stockholm, Wisconsin, New York och Los Angeles. Han har arbetat internationellt i såväl Europa som Kanada och USA, bland annat med Fame (regi och koreografi) och Cirkus Cirkörs Virus inne och Virus ute (idé och regi). Lars Bethke har haft ledande roller i bland annat Grease, West Side Story, Hair, A Chorus Line och Kiss Me Kate.

På teve har han setts i exempelvis Tre kronor, Vita lögner, Skeppsholmen och Faktum, på film i Hassel – förgöraren och Tjocktjuven. Under flera år dansade han även på Le Grand Théâtre de Genève i Schweiz. Mats Ek, Birgit Cullberg, Birgitta Egerbladh, Ohad Naharin och Jiri Kylian är några av de koreografer han har arbetat med.

Han har de senaste åren medverkat i Szybers Haunted Dancehall 2006 på Orionteatern, Birgitta Egerblads Tjechovträdgården 2006 på Stadsteatern och gjorde rollen som Clarence i Riksteaterns Rikard III. Han har även medverkat i Helena Bergströms film Stoppa Dårarna.

2008 fick hans koreografi och rolltolkning i Cabaret på Stadsteatern lysande kritik. Med Peder Bjurman har han skapat Slapstick och Enter Numan, där han också medverkat som skådespelare.

Fakta

Skådespelare

Tidigare aktuell med

Rikard III

Aktuell med

Sisyfos, 2012


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda