Lina Englund

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Lina Englund gick på Teaterhögskolan i Stockholm 1995-1999. Hon debuterade som skådespelare 1988 i Åke Sandgrens film Miraklet i Valby och har efter det medverkat i ett flertal långfilmer och tv-serier; däribland Vinterviken (för vilken hon blev Guldbaggenominerad), Utanför din dörr, Storm, Rapport till Himlen, Syskonsalt och Swedenhielms.

På Stockholms stadsteater har hon medverkat i bl.a. Tre systrar, regi Robert Wilson samt Morbror Vanja och Hjälten, båda i regi av Thommy Berggren. På Teater Galeasen spelade hon i Belgrad familjehistorier, regi Rickard Günther och Krig, regi Johan Wahlström och har även medverkat i The Black Rider på Dramaten.

Förutom skådespeleriet är hon även musiker och sångerska och ingick i gruppen Selfish som 1998 gav ut skivan Wanting you would be. 2007 var hon dubbelt aktuell på Riksteatern; dels har hon skrivit musiken till Jungfruleken som turnerade under våren, dels i Majgull Axelssons Helgonlegender som under våren spelades på Dramaten och under hösten turnerade med Riksteatern.

Fakta

Skådespelare
Född: 1975

Tidigare aktuell med

Jungfruleken
Helgonlegender


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda