Peter Barlach

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Kort om Peter Barlach - av Peter Barlach

Jag heter Peter Barlach, är född 1968 och bor på Lidingö utanför Stockholm med en fru, en dotter, två styvdöttrar och en hund. Jag är verksam som författare, dramatiker, regissör och trubadur. Den 17:e september 2008 har jag premiär på min Riksteaterturné, enmansföreställningen Heliga familjen, som jag både har skrivit och regisserat. Föreställningen är en självupplevd berättelse om vad som händer när en inbiten ungkarl möter en lika inbiten tvåbarnsmamma...

Heliga familjen hade premiär i januari 2007 på Klara Soppteater och har spelats på Parkteatern och som lunchteater på ett flertal teatrar i Sverige. Den 17:e september 2008, släpps även min andra bok, Dubbelfel. Boken är uppföljaren till kritikerrosade Inte bara tennis, som är en självbiografisk roman för barn om en tolvårig kille som förlorar sin mamma i en bilolycka. Inte bara tennis, nominerad till litteraturpriset Slangbellan, har sålt slut i fyra upplagor och är hittills översatt till norska, danska och koreanska. 1998 vann jag Klara Soppteaters pjästävling för unga dramatiker med pjäsen Snäckor. Pjäsen gick därefter för utsålda hus i fyra säsonger på Stockholms Stadsteater. Därefter har jag skrivit ett flertal teaterpjäser för framförallt Stockholms Stadsteater och Radioteatern. Jag har skrivit och regisserat två kortfilmer, Grannsamverkan och Två tennisskor. Båda har gått på SVT. Grannsamverkan har tävlat på filmfestivaler i bl.a. Hollywood, Istanbul, Kiev och Toronto.

Med Två tennisskor vann jag förstapris i prestigeladdade New York International Childrens Filmfestival. I juryn satt bl.a. Susan Sarandon och Gus van Sandt. Sedan den 7 juni 2005 när jag fick mitt livs första skivkontrakt runt frukost och mitt livs första bokförlagskontrakt strax efter lunch, har jag dock mestadels varit verksam som författare och trubadur.

Lidingö, augusti 2008

Fakta

Född: 1968

Tidigare aktuell med

Heliga familjen


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda