Sebastian Embacher

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Sebastian Embacher är född i Stockholm och har studerat språk, bland annat vid Stockholms Universitet. Han har stor erfarenhet som teckenspråkslärare och tolklärare och han har även arbetat med framställningen av Svenskt teckenspråkslexikon.

Sebastian har spelat amatörteater med Svea Sträng/Ung utan Pung (ett samarbete mellan Ung utan Pung och SDUR, Stockholms dövas ungdomsråd) där han medverkade i föreställningen Puss & Snusk. Sebastian medverkade också i Abbé de L'Epée och den döfve pojken av Stockholms dövas förening, SDF. Han har också medverkat i Vildmåne, en roadmovie (kortfilm), som producerades av 200% film och SDR, Sveriges dövas riksförbund.

På Riksteatern har Sebastian arbetat som teckenspråkskonsult med översättning och teckenspråk på scenen i flera av produktioner; Brevet från NN, En hunds hjärta, Los Companeros, Världens största fest, Natten är dagens mor och Odysséen. Han har också arbetat som skådespelare i Världens största fest, Tidsvandring och Odysséen. Under hösten 2008 var Sebastian aktuell i Tyst Teater Show med Heta Stolen, Riksteatern.

Fakta

Skådespelare, teckenspråk- och tolklärare, översättare och dramaturg
Född: 1971 i Stockholm

Tidigare aktuell med

Odysséen
Tyst Teater Show med heta stolen


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda