Siri Hamari

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Sari-Mari Hamari eller Siri som hon kallas, är uppvuxen på 70-talet i en finsk cirkusfamilj och har en gedigen nordisk utbildning; Kallion Lukio i Helsingfors (1985-88), The Commedia School i Köpenhamn (1990-92) och Teaterhögskolan i Stockholm (1992-96). Under sin utbildning på Teaterhögskolan var Siri med och startade upp den numera välkända alternativa cirkusen Cirkus Cirkör, där hon också fortfarande uppträder ibland – nu senast i produktionen Insideout.

Hon har även kunnat ses i Havfruen (2004-07) och Momo, eller kampen om tiden, för vilken hon tilldelades Sveriges Teaterkritikers barn och ungdomsteaters pris 2006. Siri har även arbetat som skådespelerska på Göteborgs Stadsteater och där medverkat i bland annat Ett drömspel, Den gudomliga komedin, Stormen och Pelle snusk. Hon har också arbetat med Stockholms Stadsteaters Parkteatern mellan 04-05 i uppsättningen La Strada.

De senaste tre åren har Siri arbetat utomlands med Clowner Utan Gränser. Hon har rest till väst-sahariska flyktingläger i Algeriet, barnhem i Moldova och gjort expeditioner till Swaziland, Sydafrika och Kenya för att hjälpa HIV-drabbade barn.

Våren 2009 åkte Siri på riksteaterturné med En är ilsken, En är rädd, En gör allt för att bli sedd i regi av Kajsa Isakson.

Fakta

Skådespelare

Tidigare aktuell med

En är ilsken, en är rädd, en gör allt för att bli sedd


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda