Sven-Åke Gustavsson

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Sven-Åke Gustavsson är skådespelare och regissör, utbildad vid Göteborgs Scenskola. Han har arbetat som skådespelare på de flesta teatrarna i Göteborg genom åren och har även medverkat i ett flertal filmer och tv-serier. Mest känd för tv-tittarna är han kanske som privatdetektiven Snoken. Han belönades med en Guldmask 1999 för bästa biroll i musikalen Chicago.

Han har dramatiserat Harry Martinssons Aniara för Backa Teater och har även regisserat ett flertal operauppsättningar, bland annat på Norrlandsoperan, Göteborgsoperan, Läckö Slott, Operahögskolan i Göteborg och senast En midsommarnattsdröm på Regionteatern i Växjö.

Bland hans senare skådespelaruppdrag märks Hustruskolan, Peer Gynt och Rosens namn på Göteborgs Stadsteater. Sven-Åke Gustavsson turnerade 2002 med Riksteatern med Magister Bläckstadius eller Äktenskapsannonsen. 2006 spelade han Harpagon i Riksteaterns och Gunnebo Slotts uppsättning av Molières Den girige. Hösten 2007 och våren 2008 gjorde Sven-Åke Gustavsson titelrollen i Malmöoperans uppsättning av Zorba.

Han står för bearbetning och regi av Den inbillade sjuke av Molière som åkte på turné med Riksteatern våren 2008.

Fakta

Skådespelare och regissör

Tidigare aktuell med

Den girige
Den inbillade sjuke


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda