Tobias Aspelin

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Tobias Aspelin är skådespelare, utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg 1991-1994. Efter scenskolan kunde vi se Tobias på Stockholms Stadsteater i Slangbågen, som Konstantin i Måsen på Upsala Stadsteater, och därefter i många produktioner på bland annat Göteborgs och Helsingborgs Stadsteaterar.

På Riksteatern har han tidigare medverkat i Lars Noréns Kommer och försvinner, Vaknätter och En säljares död. På film och TV har Tobias setts i bland annat Solisterna på SVT Drama, Krama mig av Kristina Humle, När mörkret faller av Anders Nilsson och Klaus Härös Den nya människan. Han har också medverkat i flera av filmerna om Håkan Nessers Van Veeteren och även gjort roller i bl.a tv-serien om Knutby, Oskyldigt dömd och Wallander; Prästen. Under hösten/vintern 2009 gjorde Tobias en av de större rollerna i Kommissarie Winter; Nästan död man.

I januari 2010 var Tobias Aspelin aktuell på Göteborgs Filmfestival med sin egen kortfilm Är jag bra så här? som han både skrivit, regisserat, producerat, gjort musiken till och även spelar huvudrollen i. Under våren 2010 har Tobias turnerat med Riksteatern i föreställningen Oskuld i regi av Melanie Mederlind.

Fakta

Skådespelare

Tidigare aktuell med

24 timmar Berlin
Oskuld


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda