Ulric Björklund

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Ulric Björklund avslutade sin utbildning vid Operahögskolan i Stockholm våren 2004, och har sedan dess medverkat på Folkoperan som Orfeus i Orfeus i Underjorden, Hip i Fedra, Romeo i Romeo och Julia samt Hertigen i Rigoletto.

Våren 2006 sjöng Ulric en roll specialskriven för honom i den nykomponerade operan Fallet Ander av (Gnosspelius/Carlsson) på Nalen i Stockholm. Ulric har också sjungit Roberto i Le Villi i Lainio, Macheath i Tiggarens Opera av Gay/Pepusch på Stockholm Early Music Festival respektive Läckö Slott, Nisse i Operan Nisse, en produktion av Norrbottensmusiken, Belmonte i Enleveringen ur Seraljen samt Ernesto i Don Pasquale, båda på Läckö Slott.

Sommaren 2006 genomförde Ulric en konsertturné i USA. 2003 erhöll han Confi dencens stipendium och 2003 samt 2006 Nicolai Geddas stipendium. Under maj-juni 2007 sjunger Ulric Don José i Carmen med 21th Century Orchestra i Estland. Våren 2007 medverkade han i Folkoperans, Riksteaterns och NorrlandsOperans uppsättning Mitt hjärta brister av Birgitta Egerbladh, som åkte på turné med Riksetatern hösten 2007.

Fakta

Sångare | tenor

Tidigare aktuell med

Mitt hjärta brister


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda