Andreas Liljeholm

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Andreas Liljeholm är född 1973 och uppvuxen i Tullinge utanför Stockholm. Han gick Teaterhögskolan i Göteborg 1994-97 och har medverkat i många uppsättningar både på teater, film, teve och radio.

Sedan 1999 har Andreas arbetat i flera uppsättningar på Stockholms stadsteater, bland andra Familjen Bra, Natt kl. 12 på dagen, Ett drömspel, och Hand i hand. På Folkteatern i Göteborg medverkade Andreas i bland annat Danny and the Deep Blue Sea och i Krymplingen på Inishman . Han spelade även Corbaccio och Paolo i Räven på Teater Bhopa.

På teve har han synts ibland annat Kommisarie Winter. Han har även medverkat i flera radioteatrarna som exempelvis Strindbergsbrev, Genomresa och Självporträtt av okända män. 2006 medverkade han i Riksteaterns och Teater Västernorrlands föreställning Allt ska bort.

Under senare år har Andreas dramatiserat, producerat och medverkat i ”Beredd” med musik av Jacques Brel som våren -13 framförs på Malmö Opera samt också ”Det sitter någon på vingen” som våren -13 kommer på Riksteaterturné. Andreas är även aktuell i ”c/o Edwall-Brel” en konsert med sånger av Allan Edwall och Jacques Brel som bl a framförs på Spira i Jönköping under april -13.
Fakta

Skådespelare
Född: 1973

Tidigare aktuell med

Allt ska bort


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda