Ateljéer

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Snickeri & smedja
På Riksteatern vet vi hur man bygger lätt, starkt och säkert precis som du vill ha det. I en mängd olika material tillverkar vi bland annat dekorer, inredning, möbler och akustiktak. Vi kan utgå från såväl modeller och ritningar som enkla idéskisser.

Måleri & attribut
Vi målar fonder, slöjor, dansmattor och hela dekorer så att de ska tåla allehanda påfrestningar som exempelvis värme, kyla, fukt samt lossning och lastning.

Tapetseri
I vårt tapetseri gör vi möbelklädslar, dekorer och gardiner. Vad vi än tillverkar är säkerheten alltid av största betydelse.

Mask & peruk

Här arbetar maskörer i tätt samarbete med övrigt konstnärligt team med design och framtagning av allt som har med skådespelarens maskering att göra. Med hår, peruker och smink förstärks en rollkaraktär och förtydligas uppsättningens innehåll och form. Kostym
I kostymateljén tillverkar vi alla slags kostymer för scen, och har särskild kunskap om danskostymer. Vi tillverkar kostymer som tål kraftigt slitage och är anpassade för påfrestningar. Vi screentrycker, färgar och patinerar kläder. Teaterkostymen är en viktig del av det konstnärliga uttrycket i en föreställning och en välgjord kostym hjälper skådespelaren att bli trygg i sin roll. Vi har mångårig erfarenhet av kostymtillverkning för scen, från Cullbergbalettens danskostymer till komplicerade historiska dräkter, för både herr och dam. Vår styrka ligger i att vi har resurser att snabbt sätta igång med projekt och eftersom vi har både yrkeskunnig personal, en välutrustad ateljé, färgeri och förråd, kan vi åta oss de mest skiftande uppdrag. Vi anpassar oss efter behov och diskuterar gärna olika lösningar för att uppnå bästa möjliga resultat till bästa möjliga pris. Vi har tillverkat kostymerna till bland annat Chicago (Oscarsteatern), Den Girige (Stockholms Stadsteater), Jesus Christ (Sörmlands Musik & Teater), Revisorn (Chinateatern). Vi var även delaktiga i tillverkningen av kostymerna till Garbo på Oscarsteatern, vilket resulterade i utmärkelsen Guldmyran.


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda