Benjamin moliner

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
 +
Benjamin Moliner är född i Uppsala och bor idag i Stockholm. Han är utbildad på Teaterstudio Lederman samt enskilda kurser på Teaterhögskolorna i Malmö och Stockholm.
 +
Benjamin har arbetat på Göteborgs stadsteater med ''Förvaret'' (Damir), ''Peer Gynt'' (Bergakungen) och ''Vintertid'' (Peter), på Angereds teater i ''Brand'' (läkaren)" och på teater tribunalen i Stockholm i föreställningen A''llas krig mot alla and fuck you too mr. Hobbes''. På Riksteatern har han synts i
 +
''Märk mej, Regeln och undantaget, Carl Philips längtan, Socialistisk tävlan'' och  ''Concha tu madre. '' Benjamin är aktuell i den prisbelönte Mariken Halles långfilmsdebut ''Verden venter.'' 
    
    
-
Benjamin Moliner är född 1965 i Uppsala. Han bor idag i Aspudden i Stockholm.
+
I början av 2000-talet var Benjamin med och startade upp Östgötateaterns ungdomsscen i Linköping ungscen/öst där han jobbade i två år med bl.a.prisbelönte föreställningen ''LAVV'' tidigare år har Benjamin synts på många olika scener i Sverige men främst på Teater Tribunalen i Stockholm där han medverkat sedan starten 1995 i en mängd uppsättningar.
-
 
+
-
Utbildning: 3,5 år skådepelarutbildning i privat regi på Teaterstudio Lederman samt enskilda kurser på Teaterhögskolorna i Malmö och Stockholm.
+
-
 
+
-
Arbete på scenen: de senaste åren har Benjamin arbetat på Göteborgs stadsteater i med produktionerna ''Förvaret'' (Damir), ''Peer Gynt'' (Bergakungen) och ''Vintertid'' (Peter), på Angereds teater i ''Brand'' (läkaren)" och på teater tribunalen i Stockholm i föreställningen A''llas krig mot alla and fuck you too mr. Hobbes''.
+
-
 
+
-
I början av 2000-talet var Benjamin med och startade upp Östgötateaterns ungdomsscen i Linköping ungscen/öst där han jobbade i två år med bl.a.prisbelönte föreställningen ''LAVV'' tidigare år har Benjamin synts på många olika scener i Sverige men främst på Teater Tribunalen i Stockholm där han medverkat sedan starten 1995 i en mängd uppsättningar. På Riksteatern har han tidigare synts i uppsättningarna ''Märk mej, Regeln och undantaget, Carl
+
-
philips längtan'', ''Socialistisk tävlan'' och ''Concha tu madre'' (projektet ''Den polske rörmokaren'').
+
-
Arbete för film: Benjamin är aktuell i den prisbelönte Mariken Halles långfilmsdebut ''Verden venter'' premiär 2012 i Oslo.
+

Versionen från 8 augusti 2012 kl. 14.08

Benjamin Moliner är född i Uppsala och bor idag i Stockholm. Han är utbildad på Teaterstudio Lederman samt enskilda kurser på Teaterhögskolorna i Malmö och Stockholm. Benjamin har arbetat på Göteborgs stadsteater med Förvaret (Damir), Peer Gynt (Bergakungen) och Vintertid (Peter), på Angereds teater i Brand (läkaren)" och på teater tribunalen i Stockholm i föreställningen Allas krig mot alla and fuck you too mr. Hobbes. På Riksteatern har han synts i Märk mej, Regeln och undantaget, Carl Philips längtan, Socialistisk tävlan och Concha tu madre. Benjamin är aktuell i den prisbelönte Mariken Halles långfilmsdebut Verden venter.

I början av 2000-talet var Benjamin med och startade upp Östgötateaterns ungdomsscen i Linköping ungscen/öst där han jobbade i två år med bl.a.prisbelönte föreställningen LAVV tidigare år har Benjamin synts på många olika scener i Sverige men främst på Teater Tribunalen i Stockholm där han medverkat sedan starten 1995 i en mängd uppsättningar.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda