Benjamin moliner

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Benjamin Moliner är född 1965 i Uppsala. Han bor idag i Aspudden i Stockholm.

Utbildning: 3,5 år skådepelarutbildning i privat regi på Teaterstudio Lederman samt enskilda kurser på Teaterhögskolorna i Malmö och Stockholm.

Arbete på scenen: de senaste åren har Benjamin arbetat på Göteborgs stadsteater i med produktionerna Förvaret (Damir), Peer Gynt (Bergakungen) och Vintertid (Peter), på Angereds teater i Brand (läkaren)" och på teater tribunalen i Stockholm i föreställningen Allas krig mot alla and fuck you too mr. Hobbes.

I början av 2000-talet var Benjamin med och startade upp Östgötateaterns ungdomsscen i Linköping ungscen/öst där han jobbade i två år med bl.a.prisbelönte föreställningen LAVV tidigare år har Benjamin synts på många olika scener i Sverige men främst på Teater Tribunalen i Stockholm där han medverkat sedan starten 1995 i en mängd uppsättningar. På Riksteatern har han tidigare synts i uppsättningarna Märk mej, Regeln och undantaget, Carl philips längtan, Socialistisk tävlan och Concha tu madre (projektet Den polske rörmokaren). Arbete för film: Benjamin är aktuell i den prisbelönte Mariken Halles långfilmsdebut Verden venter premiär 2012 i Oslo.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda