Bilder: Lägg till bildgalleri

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
Så här gör du för att lägga till ett Bildgalleri på en sida. Ett bildgalleri kan vara ett snyggt och enkelt sätt att lägga till många bilder på en gång, som besökaren sedan kan bläddra igenom. <br /><br /># Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
+
Så här gör du för att lägga till ett Bildgalleri på en sida. Ett bildgalleri kan vara ett snyggt och enkelt sätt att lägga till många bilder på en gång, som besökaren sedan kan bläddra igenom. <br /><br />
-
# Ställ markören (klicka med musen) på den plats i brödtextrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
+
# Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
-
# Klicka på den vänstra ikonen ovanför redigeringsfältet för text. Det står Ladda upp/infoga och ikonen för bild är den längst till vänster. När du klickat på knappen visas en pop-up-ruta.
+
# Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
-
# Här bläddrar du fram de bilder du vill ha i bildgalleriet. (Markera fler bilder att ladda upp på samma gång genom att hålla ned CTRL samtidigt som du klickar på/markerar dem.) Tillåtna bildformat är jpeg, gif och png.
+
# Klicka på den vänstra ikonen ovanför redigeringsfältet för text. Det står Ladda upp/infoga och ikonen för bilder är den längst till vänster. När du håller muspekaren över ikonen så såtr det ''Lägg till media''. När du klickat på knappen visas en pop-up-ruta.
 +
# Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du knappen ''Välj filer''  eller så kan du använda det lite mer avancerade  dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpeg, gif och png. Du kan också hämta in bilder som du tidigare laddat upp genom att  klicka på fliken ''Mediabibliotek''.
# När du laddat upp alla bilder, scrolla ned och klicka på knappen "Spara alla ändringar", som är placerad nedanför listan av bilder.
# När du laddat upp alla bilder, scrolla ned och klicka på knappen "Spara alla ändringar", som är placerad nedanför listan av bilder.
# Nu ser du att det antal bilder du laddat upp står inom parentes i fliken "Galleri", bredvid "Mediabibliotek" där du nu befinner dig. Det betyder att bilderna har lagts till galleriet.
# Nu ser du att det antal bilder du laddat upp står inom parentes i fliken "Galleri", bredvid "Mediabibliotek" där du nu befinner dig. Det betyder att bilderna har lagts till galleriet.

Versionen från 7 mars 2012 kl. 10.50

Så här gör du för att lägga till ett Bildgalleri på en sida. Ett bildgalleri kan vara ett snyggt och enkelt sätt att lägga till många bilder på en gång, som besökaren sedan kan bläddra igenom.

  1. Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
  2. Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
  3. Klicka på den vänstra ikonen ovanför redigeringsfältet för text. Det står Ladda upp/infoga och ikonen för bilder är den längst till vänster. När du håller muspekaren över ikonen så såtr det Lägg till media. När du klickat på knappen visas en pop-up-ruta.
  4. Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du på knappen Välj filer eller så kan du använda det lite mer avancerade dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpeg, gif och png. Du kan också hämta in bilder som du tidigare laddat upp genom att klicka på fliken Mediabibliotek.
  5. När du laddat upp alla bilder, scrolla ned och klicka på knappen "Spara alla ändringar", som är placerad nedanför listan av bilder.
  6. Nu ser du att det antal bilder du laddat upp står inom parentes i fliken "Galleri", bredvid "Mediabibliotek" där du nu befinner dig. Det betyder att bilderna har lagts till galleriet.
  7. Klicka på fliken "Galleri", scrolla ned förbi listan av bilder och välj "Infoga".Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda