Bilder: Lägg till bildgalleri

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 2: Rad 2:
# Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
# Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
# Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
# Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
-
# Klicka på den vänstra ikonen ovanför redigeringsfältet för text. Det står Ladda upp/infoga och ikonen för bilder är den längst till vänster. När du håller muspekaren över ikonen så står det ''Lägg till media''. När du klickat på knappen visas en pop-up-ruta.
+
# Klicka på knappen ''Lägg till media'' ovanför redigeringsfältet för text. När du klickat på knappen öppnas en vit pop-up-ruta med rubriken ''Infoga media''.  
-
# Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du på knappen ''Välj filer''  eller så kan du använda det lite mer avancerade  dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpeg, gif och png.  
+
# Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du på knappen ''Välj filer''  eller så kan du använda det lite mer avancerade  dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpg, gif och png. Du kan också hämta in bilder som du tidigare laddat upp genom att klicka på fliken ''Mediabibliotek''. 
-
# När du laddat upp alla bilder, scrolla ned och klicka knappen "Spara alla ändringar", som är placerad nedanför listan av bilder.
+
# När du laddat upp alla bilder, så klickar du ''Skapa galleri'' i vänstermenyn.
-
# Nu ser du att det antal bilder du laddat upp står inom parentes i fliken "Galleri", bredvid "Mediabibliotek" där du nu befinner dig. Det betyder att bilderna har lagts till galleriet.
+
# Nu får du se alla de bilder som finns tillgängliga i ditt mediabibliotek. Klicka på de bilder som du vill ha med i galleriet. Du ser att en bild valts för att vara med i galleriet genom att den får en bock i övre högra hörnet. Dessutom så ser du längst ned i pop-up-rutan miniatyrer av de bilder som valts att vara med i galleriet.
-
# Klicka fliken "Galleri", scrolla ned förbi listan av bilder och välj "Infoga".
+
# När du markerat de bilder du vill ha med så klickar du på knappen ''Skapa ett nytt galleri'' nere till höger.
 +
# Du hamnar då på sidan ''Redigera galleri'' där du kan ändra ordning på bilderna och lägga till bildtexter.
 +
# När du är färdig så klickar du knappen ''Infoga galleri''. Pop-up-rutan stängs då, och du kan se i redigeringsfältet hur galleriet kommer att placeras.  
# Klicka på "Uppdatera" till höger för att spara sidan.
# Klicka på "Uppdatera" till höger för att spara sidan.
    
    
<br /><br /> [[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]
<br /><br /> [[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]

Nuvarande version från 19 maj 2014 kl. 11.29

Så här gör du för att lägga till ett Bildgalleri på en sida. Ett bildgalleri kan vara ett snyggt och enkelt sätt att lägga till många bilder på en gång, som besökaren sedan kan bläddra igenom.

  1. Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
  2. Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
  3. Klicka på knappen Lägg till media ovanför redigeringsfältet för text. När du klickat på knappen öppnas en vit pop-up-ruta med rubriken Infoga media.
  4. Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du på knappen Välj filer eller så kan du använda det lite mer avancerade dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpg, gif och png. Du kan också hämta in bilder som du tidigare laddat upp genom att klicka på fliken Mediabibliotek.
  5. När du laddat upp alla bilder, så klickar du på Skapa galleri i vänstermenyn.
  6. Nu får du se alla de bilder som finns tillgängliga i ditt mediabibliotek. Klicka på de bilder som du vill ha med i galleriet. Du ser att en bild valts för att vara med i galleriet genom att den får en bock i övre högra hörnet. Dessutom så ser du längst ned i pop-up-rutan miniatyrer av de bilder som valts att vara med i galleriet.
  7. När du markerat de bilder du vill ha med så klickar du på knappen Skapa ett nytt galleri nere till höger.
  8. Du hamnar då på sidan Redigera galleri där du kan ändra ordning på bilderna och lägga till bildtexter.
  9. När du är färdig så klickar du på knappen Infoga galleri. Pop-up-rutan stängs då, och du kan se i redigeringsfältet hur galleriet kommer att placeras.
  10. Klicka på "Uppdatera" till höger för att spara sidan.Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda