Bilder: Lägg till bildgalleri

Från Riksipedia

Version från den 19 maj 2014 kl. 11.29 av Henrik.broman@riksteatern.se (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Så här gör du för att lägga till ett Bildgalleri på en sida. Ett bildgalleri kan vara ett snyggt och enkelt sätt att lägga till många bilder på en gång, som besökaren sedan kan bläddra igenom.

  1. Ett bildgalleri ska placeras på en sida. Därför börjar du med att skapa en ny sida för bildgalleriet, eller så går du till en redan existerande sida som du vill ha bildgalleriet på.
  2. Ställ markören (klicka med musen) på den plats i textredigeringsrutan där du vill ha ditt bildgalleri.
  3. Klicka på knappen Lägg till media ovanför redigeringsfältet för text. När du klickat på knappen öppnas en vit pop-up-ruta med rubriken Infoga media.
  4. Här kan du bläddra efter bilder på din dator för att ladda upp dem till hemsidan. Antingen klickar du på knappen Välj filer eller så kan du använda det lite mer avancerade dra-och-släpp-verktyget. Bilderna kan vara i filformaten jpg, gif och png. Du kan också hämta in bilder som du tidigare laddat upp genom att klicka på fliken Mediabibliotek.
  5. När du laddat upp alla bilder, så klickar du på Skapa galleri i vänstermenyn.
  6. Nu får du se alla de bilder som finns tillgängliga i ditt mediabibliotek. Klicka på de bilder som du vill ha med i galleriet. Du ser att en bild valts för att vara med i galleriet genom att den får en bock i övre högra hörnet. Dessutom så ser du längst ned i pop-up-rutan miniatyrer av de bilder som valts att vara med i galleriet.
  7. När du markerat de bilder du vill ha med så klickar du på knappen Skapa ett nytt galleri nere till höger.
  8. Du hamnar då på sidan Redigera galleri där du kan ändra ordning på bilderna och lägga till bildtexter.
  9. När du är färdig så klickar du på knappen Infoga galleri. Pop-up-rutan stängs då, och du kan se i redigeringsfältet hur galleriet kommer att placeras.
  10. Klicka på "Uppdatera" till höger för att spara sidan.Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda