Blogg: Skapa blogginlägg

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
För att inläggen du skriver ska synas behöver du aktivera bloggen på hemsidan. Alla inlägg som är postade visas i kronologisk ordning. Följ stegen nedan för att skriva och publicera ett nytt blogginlägg:<br />
+
För att inläggen du skriver ska synas behöver du aktivera bloggen på hemsidan. Alla inlägg som är postade visas i kronologisk ordning. Följ stegen nedan för att aktivera blogg er hemsida:
-
* Logga in din hemsida. Det görs genom att lägga till /wp-admin till din hemsidesadress. Tex http://utbildning.riksteatern.se
+
-
* Klicka på menyvalet Inlägg och klicka sedan på Nytt inlägg eller välj i snabbmeny i sidhuvudet Nytt inlägg i din adminpanel
+
-
* Skriv en titel till blogginlägget. Tänk på att det är bra om det väcker intresse för att läsa mer och beskriver vad inlägget handlar om.
+
-
* Skriv ditt inlägg i den stora textrutan.
+
-
* Välj en kategori till inlägget, genom att kryssa i en av befintliga kategorier i listan till höger om textrutan.
+
-
 
+
-
* Om inlägget inte är färdigskrivet och du vill fortsätta senare, tryck på knappen Spara utkast, annars tryck på Publicera för att visa inlägget för dina besökare.
+
-
==Etiketter==
+
-
Du kan lägga till etiketter som du vill associera till inlägget. Etiketter kallas också för taggar. Du kommer efter en tid ha många etiketter att välja bland.Etiketter är innehållsord som kort beskriver vad ditt inlägg handlar om.
+
-
==Permalänkar==
+
-
Här kan du anpassa hur dina länkar ser ut i webbläsarens adressfält. Det finns från start en permalänkstruktur som du kan redigera efter behov.
+
-
==Utdrag==
+
-
Utdrag blogginläggets ingress. Du behöver inte skriva något i den här textrutan.
+
-
==Tidsinställt inlägg==
+
-
Om man vill att ett inlägg ska postas (visas i bloggen) vid en specifik tidpunkt och kanske inte har möjligheten att posta inlägget just då så kan man välja att göra inlägget tidsinställt.
+
-
I panelen bredvid ditt inlägg så har du under Publicera valet "redigera" vid publiceringsdatum* Här kan du nu ange en framskriden tid till när du vill att inlägget ska visas publikt.<br />
+
-
<br />
+
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]

Versionen från 30 januari 2012 kl. 14.29

För att inläggen du skriver ska synas behöver du aktivera bloggen på hemsidan. Alla inlägg som är postade visas i kronologisk ordning. Följ stegen nedan för att aktivera blogg på er hemsida:

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda