Caroline Gentele

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med ' Caroline Gentele studerade vid Operastudio 67. Under studietiden scendebuterade hon som Barbarina i Mozarts ''Figaros bröllop'' på Confidencen. Efter studierna i Stockholm ...')
Rad 1: Rad 1:
-
 
   
   
-
Caroline Gentele studerade vid Operastudio 67. Under studietiden scendebuterade hon som Barbarina i Mozarts ''Figaros bröllop'' på Confidencen. Efter studierna i Stockholm åkte Caroline till Florens där hon studerade Bel cantotekniken för Paolo Di Napoli och Susanna Rigacci. Hennes kanske mest kritikerrosade roll har varit Nattens Drottning i Mozarts ''Trollflöjten'', en roll som hon spelat på Confidencen , Ystads Teater, Drottningholms Slottsteater och på Kungliga Operan Stockholm. Caroline har medverkat i ett flertal uppsättningar på Folkoperan i Stockholm. Där har hon sjungit roller så som Flora i Verdis ''La Traviata'' och Siv i Sandströms ''Jeppe på berget''. Hon har turnerat med Riksteatern två gånger tidigare, som Adéle i Strauss ''Läderlappen''  och som Mme Herz i Mozarts ''Teaterdirektören''.<br /><br /><br />[[Category:Biografier]]
+
Caroline Gentele studerade vid Operastudio 67. Under studietiden scendebuterade hon som Barbarina i Mozarts ''Figaros bröllop'' på Confidencen.
 +
Efter studierna i Stockholm åkte Caroline till Florens där hon studerade Bel cantotekniken för Paolo Di Napoli och Susanna Rigacci. Hennes kanske mest kritikerrosade roll har varit Nattens Drottning i Mozarts ''Trollflöjten'', en roll som hon spelat på Confidencen , Ystads Teater, Drottningholms Slottsteater och på Kungliga Operan Stockholm. Caroline har medverkat i ett flertal uppsättningar på Folkoperan i Stockholm. Där har hon sjungit roller så som Flora i Verdis ''La Traviata'' och Siv i Sandströms ''Jeppe på berget''.  
 +
Hon har turnerat med Riksteatern två gånger tidigare, som Adéle i Strauss ''Läderlappen''  och som Mme Herz i Mozarts ''Teaterdirektören''.<br /><br /><br />[[Category:Biografier]]

Versionen från 4 januari 2012 kl. 14.00

Caroline Gentele studerade vid Operastudio 67. Under studietiden scendebuterade hon som Barbarina i Mozarts Figaros bröllop på Confidencen.

Efter studierna i Stockholm åkte Caroline till Florens där hon studerade Bel cantotekniken för Paolo Di Napoli och Susanna Rigacci. Hennes kanske mest kritikerrosade roll har varit Nattens Drottning i Mozarts Trollflöjten, en roll som hon spelat på Confidencen , Ystads Teater, Drottningholms Slottsteater och på Kungliga Operan Stockholm. Caroline har medverkat i ett flertal uppsättningar på Folkoperan i Stockholm. Där har hon sjungit roller så som Flora i Verdis La Traviata och Siv i Sandströms Jeppe på berget. 

Hon har turnerat med Riksteatern två gånger tidigare, som Adéle i Strauss Läderlappen och som Mme Herz i Mozarts Teaterdirektören.


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda