Dritëro Kasapi

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Henbr (Diskussion | bidrag)
(Skapade sidan med 'Dritëro Kasapi är utbildad vid The Faculty of Dramatic Arts i Skopje, Makedonien och har arbetat som teaterregissör sedan 1997. Han har arbetat i många internationella samman...')
Nyare redigering →

Versionen från 20 januari 2011 kl. 16.41

Dritëro Kasapi är utbildad vid The Faculty of Dramatic Arts i Skopje, Makedonien och har arbetat som teaterregissör sedan 1997. Han har arbetat i många internationella sammanhang, i länderna på Balkan, Storbritannien, Tyskland och i Sverige. Ett flertal av hans föreställningar har turnerat i Europa. 1999 grundade han Children's Theatre Centre (CTC) i Skopje, som utvecklar barn- och ungdomsteater. Dritëro Kasapi var mellan 2005 och juli 2008 konstnärlig ledare för teaterverksamheten på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala.

Hösten 2007 regisserade han föreställningen Re:union, som var en del av projektet Nya pjäser - nya världar och hade premiär i Uppsala hösten 2007. Våren 2008 regisserade han Niklas Rådströms nyskrivna föreställning De onda på Göteborgs Stadsteater. Hösten 2008 regisserade han Mot väggen på Riksteatern. Under våren 2011 turnerar Louise och björnarna med Riksteatern, som Dritëro Kasapi har regisserat.

Fakta

Regissör

Tidigare aktuell med

Mot väggen


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda