E-post: Bifoga bild i e-postmeddelanden

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Enklast är om bilden finns online på någon server, då behöver man inte infoga bilden med e-postmeddelandet. Om man t.ex. vill ha en bild från en föreställning, gör så h...')
 
(2 mellanliggande versioner visas inte.)
Rad 1: Rad 1:
-
Enklast är om bilden finns online på någon server, då behöver man inte infoga bilden med e-postmeddelandet. Om man t.ex. vill ha en bild från en föreställning, gör så här:<br />
+
Enklast är om bilden finns online på någon webbsida (webbserver), då behöver man inte infoga bilden i e-postmeddelandet, utan man kopierar bilden och klistrar in i e-postmeddelandet. Om man t.ex. vill ha en bild från en föreställning, gör så här:<br />
<br />
<br />
1. Gå till sidan där bilden finns<br />
1. Gå till sidan där bilden finns<br />
Rad 5: Rad 5:
3. Klistra in bilden i ett mejl i webb-Outlook<br />
3. Klistra in bilden i ett mejl i webb-Outlook<br />
4. Komplettera med text och skicka!
4. Komplettera med text och skicka!
-
 
+
<br /><br />Beskrivningen ovan gäller vid utskick från webbversionen av Outlook. Andra e-posttjänster som Gmail, Hotmail och Yahoo-mail fungerar på liknande sätt. Exakt hur man går tillväga beror på vilken webbläsare och vilka inställningar man har. Observera att det är svårt att ge garantier för att de bifogade bilderna ska visas på rätt sätt för samtliga mottagare. Det finns en uppsjö av olika e-posttjänster och system, och alla fungerar något olika.
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]

Nuvarande version från 28 maj 2015 kl. 10.34

Enklast är om bilden finns online på någon webbsida (webbserver), då behöver man inte infoga bilden i e-postmeddelandet, utan man kopierar bilden och klistrar in i e-postmeddelandet. Om man t.ex. vill ha en bild från en föreställning, gör så här:

1. Gå till sidan där bilden finns
2. Högerklicka på bilden, välj Kopiera (Internet Explorer), Kopiera bildadress (Mozilla Firefox) eller Kopiera bildwebbadress (Google Chrome)
3. Klistra in bilden i ett mejl i webb-Outlook
4. Komplettera med text och skicka!

Beskrivningen ovan gäller vid utskick från webbversionen av Outlook. Andra e-posttjänster som Gmail, Hotmail och Yahoo-mail fungerar på liknande sätt. Exakt hur man går tillväga beror på vilken webbläsare och vilka inställningar man har. Observera att det är svårt att ge garantier för att de bifogade bilderna ska visas på rätt sätt för samtliga mottagare. Det finns en uppsjö av olika e-posttjänster och system, och alla fungerar något olika.


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda