Formulär: Skapa ett formulär

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 3: Rad 3:
* Klicka på ''Formulär'' i vänstermenyn.
* Klicka på ''Formulär'' i vänstermenyn.
* Klicka på knappen ''Lägg till nytt'' upptill.
* Klicka på knappen ''Lägg till nytt'' upptill.
-
* Ange ''Formulärtitel', dvs det namn du vill ge formuläret, t.ex. ''Kursanmälan 2014-10-15''. I fältet för beskrivning fyller du i en kort uppmaning till de som ska fylla i formuläret.
+
* Ange ''Formulärtitel'', dvs det namn du vill ge formuläret, t.ex. ''Kursanmälan 2014-10-15''. I fältet för beskrivning fyller du i en kort uppmaning till de som ska fylla i formuläret.
'''Fliken Formulärredigerare'''
'''Fliken Formulärredigerare'''

Versionen från 20 maj 2014 kl. 12.26

Du kan använda formulär till flera olika ändamål, men de huvudsakliga användningsområdena är som "enkätverktyg" eller för att ta in anmälningar.

Så här gör du för att skapa ett formulär:

Fliken Formulärredigerare Nu kommer du till sidan där du redigerar formuläret. Där finns en instruktion på engelska i fem steg. Läs gärna igenom den så blir det lätt att komma igång.

Fliken Formulärinställningar Här kan du göra extra inställningar för formuläret.

Fliken Advanced: Här kan du styra utseendet på formuläret, men det enda du måste göra är att välja Default vid Form Button och sen skriva i vad det ska stå på knappen som slutför. Förslag på ord är Skicka, Skicka in och Slutför.

Fliken Confirmation: Här kan du välja vilket meddelande som ska visas när användaren slutfört formuläret. Generellt förslag är att välja Text och skriva in meddelandet i rutan.

OBS! Glöm inte att spara inställningarna genom att klicka knappen Save Form.

För varje fält du lägger till så kan du gå in via ikonen Edit för att redigera inställningarna för fältet. Field Label använder du t.ex. för att ange den ledtext som ska stå bredvid fältet. Testa dig fram!

När du lagt till alla fält du vill ha så sparar du inställningarna genom att klicka knappen Save Form. Nästa steg är att infoga formuläret i en sida så att ditt formulär blir tillgängligt för besökarna på hemsidan. Gå till Formulär: Infoga formulär i en sida

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda