Formulär: Skapa ett formulär

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Du kan använda formulär till flera olika ändamål, men de huvudsakliga användningsområdena är som "enkätverktyg" eller för att ta in anmälningar.

Så här gör du för att skapa ett formulär:

  1. Klicka på Forms i vänstermenyn.
  2. Klicka på knappen Add New upptill.
  3. Håll muspelaren över formulärets temporära titel; Untitled Form och klicka sen på den lilla symbolen Edit för att redigera.I fältet Title fyller du i det namn du vill ge formuläret, t.ex. Kursanmälan 2011-04-15. I fältet Description fyller du i en kort uppmaning till de som ska fylla i formuläret. Vid Label Placement väljer du hur ledtexten vid formulärfälten ska visas. En generell rekommendation är att använda Left Aligned så att ledtexten visas direkt till vänster om motsvarande fält som ska fyllas i.Här kan du styra utseendet på formuläret, men det enda du måste göra är att välja Default vid Form Button och sen skriva i vad det ska stå på knappen som slutför. Förslag på ord är Skicka, Skicka in och Slutför.

  1. Nu kan du lägga till de fält som du vill ha i ditt formulär. Du kan fälla ut de olika typerna av fält: Standard Fields, Advanced Fields, Post Fields, och Pricing Fields. För ett vanligt anmälningsformulär räcker det gott med att kombinera Standard Fields. Klicka på den sorts fält du vill lägga till.#

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda