Formulär: Skapa ett formulär

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Du kan använda formulär till flera olika ändamål, men de huvudsakliga användningsområdena är som "enkätverktyg" eller för att ta in anmälningar.

Så här gör du för att skapa ett formulär:

Fliken Properties: I fältet Title fyller du i det namn du vill ge formuläret, t.ex. Kursanmälan 2011-04-15. I fältet Description fyller du i en kort uppmaning till de som ska fylla i formuläret. Vid Label Placement väljer du hur ledtexten vid formulärfälten ska visas. En generell rekommendation är att använda Left Aligned så att ledtexten visas direkt till vänster om motsvarande fält som ska fyllas i.

Fliken Advanced: Här kan du styra utseendet på formuläret, men det enda du måste göra är att välja Default vid Form Button och sen skriva i vad det ska stå på knappen som slutför. Förslag på ord är Skicka, Skicka in och Slutför.

Fliken Confirmation: Här kan du välja vilket meddelande som ska visas när användaren slutfört formuläret. Generellt förslag är att välja Text och skriva in meddelandet i rutan.

OBS! Glöm inte att spara inställningarna genom att klicka knappen Save Form.

För varje fält du lägger till så kan du gå in via ikonen Edit för att redigera inställningarna för fältet. Field Label använder du t.ex. för att ange den ledtext som ska stå bredvid fältet. Testa dig fram!

När du lagt till alla fält du vill ha så sparar du inställningarna genom att klicka knappen Save Form. Nästa steg är att infoga formuläret i en sida så att ditt formulär blir tillgängligt för besökarna på hemsidan. Gå till Formulär: Infoga formulär i en sida

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda