Juli af Klintberg

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 6: Rad 6:
Journalist, estradör och regissör<br /><br />
Journalist, estradör och regissör<br /><br />
===Tidigare aktuell med===
===Tidigare aktuell med===
-
Tyst Teater Show med heta stolen<br /><br />
+
Tyst Teater Show med heta stolen<br />
-
Open Sign<br /><br />
+
Open Sign<br />
-
Halvsjupojken<br /><br />
+
Halvsjupojken<br />
[[Category:Biografier]]
[[Category:Biografier]]

Versionen från 10 februari 2011 kl. 10.29

Juli af Klintberg är utbildad vid Risbergska skolan i Örebro samt vid Stockholms universitet. Juli är väldigt känd inom dövkulturen och 1977 arbetade hon första gången på Sveriges Television som programledare och senare 1982 gjorde hon olika kända sagor på teckenspråk, tillsammans med Manne af Klintberg. Juli har också turnerat med teckenspråkssånger och medverkat i flera amatörteatergrupper bland annat Teaterhandskarna under ledning av Debbie Z. Rennie.

Juli har även jobbat med barnläger och teaterläger där hon uppmuntrade deltagarnas konstnärliga förmågor, och fortsatte uppmuntra det på Manillaskolan som dramalärare, som barnskötare på 6-årsverksamheten och som fritidsledare på DUKiS. För Statens Institut för Handikappade, SIH har Juli gjort flera videofilmer; Lek med tecken. Hon har också medverkat i MOVISUAL, Internationella Film och Videofestivalen för döva i Budapest, Ungern. Bidraget var en film Vårkänslor som TV-Söders döva tv-team gjorde.

Juli uppträder mycket med teckenspråkspoesi både i Sverige och utomlands. Hon var manusmedförfattare, regissör och koreograf för pjäsen Seven Days vars team vid tyska Kulturdagar-festivalen i Hamburg vann pris för bästa teatergrupp.

På Riksteatern har Juli jobbat med Open Sign och Halvsjupojken och under våren 2011 medverkar Juli i Vi betalar inte, vi betalar inte på Riksteaterturné.

Fakta

Journalist, estradör och regissör

Tidigare aktuell med

Tyst Teater Show med heta stolen
Open Sign
Halvsjupojken

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda