Kommentarer: Hantera kommentarer

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

När du skapar nya sidor och nya blogginlägg kan du välja att ge besökarna möjlighet att kommentera. På blogginlägg är det vanligast att man ger besökarna den möjligheten då texten i ett blogginlägg oftast har en personlig ton och uttrycker någon åsikt. På en vanlig statisk informationssida, t.ex. med kontaktuppgifter eller info om medlemsförmåner, kanske det inte finns så mycket att kommentera, och då är det ingen större poäng med att möjliggöra kommentarer.

Så här gör du:
När du skapar en ny sida eller nytt inlägg, scrolla ner och nedanför redigeringsrutan finns ett block som heter Diskussion. Kryssa i de två rutorna Tillåt kommentarer och Tillåt trackbacks och pingar om du vill ha feedback på det du skrivit. Kryssa ur de två rutorna om du inte vill få feedback. (Trackbacks & Pingar är funktioner i bloggar som möjliggör visandet av andra bloggar som kommenterat ett specifikt inlägg.)

OBS! Om du inte ser rutan Diskussion så klicka på Panelinställningar i översta högra hörnet på sidan. Då visas ett grått block och du kan kryssa i rutan framför Diskussion, och sen klicka på Panelinställningar för att dölja det grå blocket. Nu finns rutan Diskussion nedanför redigeringsfältet och du välja att kryssa ur eller kryssa i rutorna!

Så här ser du kommentarerna:
När en besökare kommenterar visas inte kommentaren direkt. På grund av risken för spam-kommentarer har vi ställt in webbhotellet så att alla kommentarer måste granskas innan de publiceras. Under Kommentarer i menyn till vänster kan du se alla inkomna kommentarer. Ser kommentaren ut att vara gjord av en riktig människa kan du hålla muspekaren över kommentaren och sedan välja Godkänn. Om kommentaren ser ut som spam, dvs handlar om något ovidkommande, är på främmande språk eller innehåller många länkar, klickar du istället på Skräppost.

Meddelande via e-post
För att underlätta bevakningen av nya kommentarer får den skapat en viss sida ett e-postmeddelande varje gång en kommentar görs på just denna sida. Då kan man gå in och välja att Godkänna eller Förkasta.

Standardinställningen är att en kopia av alla sådana e-postmeddelanden även går till webmaster@riksteatern.se. Webmastern raderar spam och skräpkommentarer dagligen, så bli inte förvånad om en kommentar redan är borttagen när du går in för att radera den.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda