Länkar: Lägg till länklista

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
-
Det är lätt att lägga till en lista med länkar till samarbetspartners, den regionala föreningen och närliggande lokala föreningar.<br /><br />Gör så här för att lägga till länkar:
+
Det går att lägga till en lista med länkar till samarbetspartners, den regionala föreningen och närliggande lokala föreningar.<br /><br />Gör så här för att lägga till en lista med länkar:
-
* Klicka på ''Länkar'' i menyn till vänster.
+
 
-
* Klicka på ''Lägg till ny''.
+
-
* I fältet ''Namn'' skriver du vad du vill att länken ska synas som. Om du t.ex. länkar till www.riksteatern.se kanske du vill att länken ska synas som ''Riksteatern''.
+
-
* I fältet ''Webbadress'' skriver du in adressen till sidan du vill länka till. Glöm inte att ha med http://
+
-
* I fältet ''Beskrivning'' kan du skriva i vad du vill ska synas om besökaren håller muspekaren över länken. Detta fält är valfritt och behöver inte fyllas i.
+
-
* Fältet ''Kategori'' kan du oftast hoppa över. Detta används endast om du vill göra flera länklistor där länkarna är uppdelade efter kategorier.
+
-
* Fältet ''Mål'' används för att välja hur länken ska öppnas. Vi rekommenderar -blank så att länken öppnas i nytt fönster eller ny flik.
+
-
* ''Relationsfält'' och ''Avancerat'' behöver du inte alls fylla i.
+
-
* Spara genom att klicka på knappen ''Lägg till länk'' ute till höger. <br /><br />
+
-
Gör så här för att visa länklistan:
+
* Klicka på ''Utseende'' i menyn till vänster.
* Klicka på ''Utseende'' i menyn till vänster.
* Klicka på ''Widgets'' i menyn till vänster.
* Klicka på ''Widgets'' i menyn till vänster.
-
* I rutan ''Tillgängliga widgets'' letar du upp widgeten ''Länkar''. Sedan drar-och-släpper du den widgeten i den högra rutan ''Main Sidebar''.
+
* I rutan ''Tillgängliga widgets'' letar du upp widgeten ''Text''. Klicka på ''Text'' och välj ''Main Sidebar'', klicka sedan på ''Lägg till widget''.
-
* När du släppt widgeten kan du göra vissa val. Låt ''Alla länkar'' var ditt val överst (om du inte delat in dina länkar i kategorier). Vi rekommenderar att du endast har rutan ''Visa länknamn'' ikryssad.
+
* Text-widgeten dyker upp till höger i rutan ''Main Sidebar''. I fältet ''Titel'' skriver du in den rubrik du vill ha, förslagsvis ''Länklista''.
 +
* Klistra in eller skriv in följande: <a href="http://www.riksteatern.se" target="_blank">Riksteatern</a>  Denna kodsnutt skulle ge en länk som med länknamnet ''Riksteatern'' och som leder till länkmålet http://www.riksteatern.se. Byt ut länkmålet och länknamnet till det du önskar, exempelvis <a href="http://www.dramaten.se" target="_blank">Dramaten</a>
 +
* Kopiera sedan kodsnutten och klistra in på raden nedanför, justera länkmål och länknamn till det du vill ha. Upprepa detta tills du har skapat de länkar du vill ha med.
* Klicka ''Spara''. <br /><br /> Du kanske letade efter [[Länkar: Lägg till en länk i en vanlig sida]]?  
* Klicka ''Spara''. <br /><br /> Du kanske letade efter [[Länkar: Lägg till en länk i en vanlig sida]]?  
<br /><br /> [[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]
<br /><br /> [[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]

Nuvarande version från 14 augusti 2014 kl. 14.23

Det går att lägga till en lista med länkar till samarbetspartners, den regionala föreningen och närliggande lokala föreningar.

Gör så här för att lägga till en lista med länkar:Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda