Lars Bringås

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
Lars Bringås är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har medverkat i bland annat ''Dårfinkar och Dönickar, Glengarry Glen Ross, Skådespelerskan, Den smala vägen'' och ''Utrota varenda jävel'' på Stockholms Stadsteater. Vi har sett honom i ''Dreamplay'' med Barnens Underjordiska Scen på Parkteatern. Han har även arbetat på Bohusläns teater, Malmö sommarscen och Teater kötthus. På film har vi sett honom i bland annat ''Puss''.
+
Lars Bringås är född 1980 i Uppsala men har sin uppväxt i Dalarna. Lars är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö där han studerade under åren 2002 – 2006. Han har bland annat medverkat i uppsättningar som ''Dårfinkar och Dönickar'', ''Glengarry Glen Ross'', ''Skådespelerskan'', ''Den smala vägen'' och ''Utrota varenda jävel'' på Stockholms Stadsteater. Vi har sett honom i ''Dreamplay'' med Barnens Underjordiska Scen på Parkteatern. Han har även arbetat på Bohusläns teater, Malmö sommarscen och Teater kötthus. På film har vi sett honom i ''Puss'' och i novellfilmen ''Människor helt utan betydelse''. På Riksteatern har han tidigare medverkat i ''Två tennisskor'' i regi av Lisa Hugoson.
-
Hösten 2010 är Lars Bringås aktuell med Riksteaterns ''Två tennisskor'' i regi av Lisa Hugoson.<br /><br />
+
Hösten 2011 är Lars återigen Riksteateraktuell i ''I love you, bro'' som regisseras av Maja Salomonsson.<br /><br />
===Fakta===
===Fakta===
-
Skådespelare<br /><br /><br />
+
Skådespelare<br />
 +
Född: 1980<br /><br />
 +
 
 +
===Aktuell med===
 +
I love you, bro<br /><br />
 +
 
 +
===Tidigare aktuell med===
 +
Två tennisskor<br /><br /><br />
[[Category:Biografier]]
[[Category:Biografier]]

Versionen från 11 april 2011 kl. 10.31

Lars Bringås är född 1980 i Uppsala men har sin uppväxt i Dalarna. Lars är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö där han studerade under åren 2002 – 2006. Han har bland annat medverkat i uppsättningar som Dårfinkar och Dönickar, Glengarry Glen Ross, Skådespelerskan, Den smala vägen och Utrota varenda jävel på Stockholms Stadsteater. Vi har sett honom i Dreamplay med Barnens Underjordiska Scen på Parkteatern. Han har även arbetat på Bohusläns teater, Malmö sommarscen och Teater kötthus. På film har vi sett honom i Puss och i novellfilmen Människor helt utan betydelse. På Riksteatern har han tidigare medverkat i Två tennisskor i regi av Lisa Hugoson. Hösten 2011 är Lars återigen Riksteateraktuell i I love you, bro som regisseras av Maja Salomonsson.

Fakta

Skådespelare
Född: 1980

Aktuell med

I love you, bro

Tidigare aktuell med

Två tennisskor


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda