Linda Birgersson

Från Riksipedia

Version från den 25 november 2010 kl. 14.39 av Admin (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Linda Birgersson är sedan 2002 långtidskontrakterad vid Riksteatern. Hon har på Riksteatern medverkat i föreställningar som Jävla Otto, Skuggfåglarna, Skitsjuk, Nu är du Gud igen, Märk mig, Egendom, Tack för maten den var god, 15 spydde resten dog, Skåpet och Regnbågsrummet som hon också var med och skrev. Linda har också medverkat i Maratondansen och Brevet från N.N på TURteatern, Nyfiken i en strut på Dramalabbet samt Liten katekes för underklassen, Krutdurken och Bambiland på Teater Tribunalen.

Under åren 1996-2001 satte Linda Birgersson upp föreställningar med manliga interner på kriminalvårdsanstalterna Hall, Håga, Storboda och Nyboda. Allt från Harold Pinters Victoria Station och The Hothouse till filmatiseringar av egenskrivet material och textkollage.

Linda Birgersson var aktuell med Nära livet, som hösten 2009 spelades på Östgötateatern, för att under våren 2010 turnera med Riksteatern. SPETS är ett flerårigt samarbete mellan Östgötateatern, Länsteatern i Örebro och Riksteatern, som sätter strålkastarljuset på kvinnliga dramatiker.

Fakta

Skådespelare
Född: 1973

Tidigare aktuell med

Lyckoland
Skuggfåglarna
Jävla Otto
Dubbelnelson
Förödelsedagsbarnet
Nära livet


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda