Maja Salomonsson

Från Riksipedia

Version från den 17 januari 2012 kl. 08.32 av Henrik.broman@riksteatern.se (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Maja Salomonsson är regissör och dokumentär radiomakare, nyutexaminerad från radiolinjen vid Stockholms Dramatiska Högskola. Hon inspireras av att varva olika uttryck och att berätta både fiktiva och dokumentära historier. I våras gjorde hon sitt examensarbete på Dramaten i den sceniska och auditiva installationen Det ni ser är den färdiga föreställningen. Tidigare har hon bland annat regisserat I love you, bro på Riksteatern, Om hon var en kille skulle jag vara kär i henne på Ögonblicksteatern (2011, uttagen till Bibu), Kristinas Flykt på Byteatern Kalmar Läns Teater (2010) och Som glöd under snö på Teater i (2008). 2005-2008 drev hon den fria gruppen Dramalabbet där hon regisserade Oslagbara, Jubileumsrevyn, Så blir du av med din oro och Man blir nostalgisk av att vara död.

För radio har hon skrivit humor för Hej Domstol i SR P3 och haft det egna programmet Meningen med allt. På SR P1 har hon arbetat på Dokumentärredaktionen, Radioteatern, Kulturnytt och Studio Ett. Hon har även varit konstnärlig koordinator för Tempo Dokumentärfestivals radiodel.

Maja började som skådespelare i humorgruppen Teater Rostock, som bland annat gjorde krogshowen Det andra benet (2005) tillsammans med Varanteatern på Mosebacke. Teater Rostock spelade kontinuerligt temaföreställningen Fem scener om makt i den sociala vardagen på skolor och jämställdhetskonferencer runt om i Sverige, där de även föreläste om härskartekniker och höll workshops i crossdressing.

Fakta

Regissör
Dokumentär radiomakare
Född: 1980 i Kalmar

Aktuell med

I love you, bro
Vårens nyckelord är ångvält

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda