Menyer: Hantera menyer

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Alla Riksteaterföreningar, projekt och övriga som har en hemsida via vårt webbhotell får som standard med en meny med följande utseende:<br /> <br /> * Hem - visar en välko...')
Rad 6: Rad 6:
<br />
<br />
 +
<br />
 +
Den här grunden passar inte alla. Lyckligtvis är det enkelt att justera meny efter sina egna behov genom att följa stegen nedan:<br />
<br />
<br />
-
* Logga in på din hemsida. Det görs genom att lägga till /wp-admin till din hemsidesadress. Tex http://saffle.riksteatern.se<br /><br /><br />
+
* Logga in på din hemsida. Det görs genom att lägga till /wp-admin till din hemsidesadress. Tex http://utbildning.riksteatern.se/wp-admin
 +
* Leta upp menyvalet ''Utseende'' i vänsterspalten.
 +
* Sidan du får upp består av två kolumner. En för att lägga till menypunkter och en för olika menyer.
 +
* Den översta inställningen, ''Temaposition'', handlar om vilken meny som visas var. Du kan behålla grundinställningen.
 +
* ''Anpassade länkar'' gör det möjligt att länka till andra sidor inom er hemsida eller till andra hemsidor.
 +
* ''Sidor'' gör det möjligt att lägga upp statiska sidor i en struktur på hemsidan. Tex kanske du vill komplettera med en sida för medlemsförmåner, styrelsen eller kanske ett galleri med bilder från senaste minglet?
 +
* ''Kategorier'' är direktlänkar till en del av er blogg. Den här är bra om det finns olika specialintressen som ni bloggar om. Ett exempel kan vara att ni har olika kategorier för om det är föreningsrelaterat eller föreställningsrelaterad information ni bloggat om.
 +
* Välj att lägga till en av de tre alternativen ovan. Gå sen till högerdelen av sidan och dra och släpp menypunkten där du tycker att den passar bäst. Avsluta med att spara.
 +
* Gå till framsidan av din
 +
<br /><br /><br />
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]
[[category:Webbhandbok]][[category:Blogghandbok]]

Versionen från 1 december 2010 kl. 13.35

Alla Riksteaterföreningar, projekt och övriga som har en hemsida via vårt webbhotell får som standard med en meny med följande utseende:Den här grunden passar inte alla. Lyckligtvis är det enkelt att justera meny efter sina egna behov genom att följa stegen nedan:

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda