Morgan Alling

Från Riksipedia

Version från den 3 november 2010 kl. 16.18 av Admin (Diskussion | bidrag)
Hoppa till: navigering, sök

Morgan Alling kommer från Göteborg och började sin skådespelarkarriär med Commedia del Arte. Han är regissör, skådespelare och manusförfattare och har studerat vid Teaterhögskolan i Malmö. Efter Teaterhögskolan blev det en hel del TV där han både skrev, regisserade och agerade framför kameran. Tippen, OppoHoppa, Häng mé, Lasses och Morgans sopshow, Lucköppnigen i Mysteriet på Greveholm, Fritt Fall, sketcher för Gomorron Sverige, Salve. På Teater Halland gjorde Morgan Hamlet om vi hinner 2:0 och Erik XIV (Teaterbiennalen 2001).

Morgan kom till Dramaten år 2000 där han medverkade i Scapin, Skattkammarön, Hustruskolan och Romeo och Julia. År 2003 skrev, regisserade och spelade han med i familjeföreställningen En Magisk Jul. Han spelade också i Köpmannen i Venedig med Mats Ek. Efter Dramaten var Morgan medregissör på Maskerade av Carl Nielsen på Kungliga Operan i Köpehamn. Han har också regisserat Johan Wellton i hans egen jongleringsshow; Fraktgods.

På senare år har Morgan medverkat i många tv-serier; Lasermannen, Lite som du, Bellman, Kronprinsessan, Möbelhandlarens dotter, Lögnens pris och Hjälp!. Morgan regisserade TV4:s nöjessatsning Tack Gode Gud och TV3:s Singalong. Morgan spelar Arns bror Eskil i storfilmen Arn och journalisten Magnus Svensson i Kungamordet, som är en uppföljare till Kronprinsessan på SVT. Under våren 2008 gjorde Morgan den mycket uppmärksammade föreställningen Slapstick på Rival i Stockholm.

Fakta

Skådespelare, regissör, manusförfattare

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda