Organisation

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
Riksteatern, egentligen Svenska Riksteatern, är organiserad  som en ideell förening med lokala arrangörsföreningar, regionala föreningar samt en central enhet med producerande, förmedlande och  främjande uppgifter. Riksteatern, genom sina medlemmar, utgör en folkrörelse  och arrangerar och främjar scenkonst i hela Sverige samt internationellt och äger en teater, en turnerande nationalscen för alla.
+
Riksteatern, är organiserad  som en ideell förening med lokala arrangörsföreningar, regionala föreningar samt en nationell nivå med producerande, förmedlande och  främjande uppgifter. Riksteatern, genom sina medlemmar, utgör en folkrörelse  och arrangerar och främjar scenkonst i hela Sverige samt internationellt och äger en teater, en turnerande nationalscen för alla.
-
Riksteatern består av ca 230 riksteaterföreningar och ca 20 anslutna  organisationer. Riksteatern är Sveriges största och mest framgångsrika  turnerande teater och har turnerat runt om i Sverige  sedan 1930-talet. Riksteatern har idag drygt 40 000 medlemmar över hela  Sverige och Riksteaterrörelsen medverkar till att årligen nå en publik  på över 1,2 miljoner besökare, antingen som producent eller som  arrangör. I Riksteatern ingår även gästspelsscenen Södra teatern och den internationellt välrenommerade Cullbergbaletten.
+
Riksteatern består av ca 230 riksteaterföreningar och ca 40 anslutna  organisationer. Riksteatern är Sveriges största och mest framgångsrika  turnerande teater och har turnerat runt om i Sverige  sedan 1930-talet. Riksteatern har idag drygt 40 000 medlemmar över hela  Sverige och Riksteaterrörelsen medverkar till att årligen nå en publik  på överen miljon besökare, antingen som producent eller som  arrangör. I Riksteatern ingår även gästspelsscenen Södra teatern och den internationellt välrenommerade Cullbergbaletten.
-
Riksteaterns VD heter Birgitta Englin. Ordförande, vilken är utsedd regeringen, var under 2005 och 2006 Lena Sandlin-Hedman. Vid Riksteaterns kongress 2007 i Norrköping utsåg regeringen Christer Malm till ny ordförande.
+
Riksteaterns VD heter Birgitta Englin. Ordförande, vilken är utsedd av regeringen, var 2007-2011 Christer Malm. 2011 utsåg regeringen Joachim Berner till ny ordförande.

Versionen från 29 september 2011 kl. 14.26

Riksteatern, är organiserad som en ideell förening med lokala arrangörsföreningar, regionala föreningar samt en nationell nivå med producerande, förmedlande och främjande uppgifter. Riksteatern, genom sina medlemmar, utgör en folkrörelse och arrangerar och främjar scenkonst i hela Sverige samt internationellt och äger en teater, en turnerande nationalscen för alla.

Riksteatern består av ca 230 riksteaterföreningar och ca 40 anslutna organisationer. Riksteatern är Sveriges största och mest framgångsrika turnerande teater och har turnerat runt om i Sverige sedan 1930-talet. Riksteatern har idag drygt 40 000 medlemmar över hela Sverige och Riksteaterrörelsen medverkar till att årligen nå en publik på överen miljon besökare, antingen som producent eller som arrangör. I Riksteatern ingår även gästspelsscenen Södra teatern och den internationellt välrenommerade Cullbergbaletten.

Riksteaterns VD heter Birgitta Englin. Ordförande, vilken är utsedd av regeringen, var 2007-2011 Christer Malm. 2011 utsåg regeringen Joachim Berner till ny ordförande.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda