Organisation

Från Riksipedia

Version från den 19 februari 2016 kl. 12.06 av Henrik.nilsson@riksteatern.se (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Riksteatern, är organiserad som en ideell förening med lokala arrangörsföreningar, regionala föreningar samt en nationell nivå med producerande, förmedlande och främjande uppgifter. Riksteatern, genom sina medlemmar, utgör en folkrörelse och arrangerar och främjar scenkonst i hela Sverige samt internationellt och äger en teater, en turnerande nationalscen för alla.

Riksteatern består av ca 230 riksteaterföreningar och ca 40 anslutna organisationer. Riksteatern är Sveriges största och mest framgångsrika turnerande teater och har turnerat runt om i Sverige sedan 1930-talet. Riksteatern har idag drygt 40 000 medlemmar över hela Sverige och Riksteaterrörelsen medverkar till att årligen nå en publik på överen miljon besökare, antingen som producent eller som arrangör. I Riksteatern ingår även gästspelsscenen Södra teatern och den internationellt välrenommerade Cullbergbaletten.

Riksteaterns VD heter Magnus Aspegren. Ordförande, vilken är utsedd av regeringen, var 2011-2015 Joakim Berner. 2015 utsåg regeringen Berit Högman till ny ordförande.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda