Tips och trick

Från Riksipedia

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
Här har vi samlat några tips och trick. Tipsen gäller datoranvändande generellt, och är tips som man kan ha stor nytta av just i arbetet med föreningens hemsida i Wordpress.<br><br>'''Jobba i parallella flikar'''<br> När man jobbar med hemsidan är det smidigt att snabbt och enkelt kunna se och testa hur det ser ut efter att man gjort någon förändring eller lagt till nytt innehåll. Det är då bra att jobba i parallella flikar. Alla moderna webbläsare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome) har sedan flera år tillbaka stöd för att man i ett webbläsarfönster kan surfa i flera olika flikar.<br><br>Tipset är att öppna webbläsaren och gå till er hemsidas inloggningssida (*föreningens ort*.riksteatern.se/wp-admin) och logga in. Därefter öppnar man ytterligare en flik bredvid, och i den fliken surfar man in till hemsidan så som den ser ut för besökaren, dvs *föreningens ort*.riksteatern.se.<br><br>När man i den inloggade fliken gjort en förändring och sparat så kan man enkelt växla till den andra fliken och uppdatera sidan (tryck tangenten F5 eller högerklicka på sidan och välj "Uppdatera") för att se resultatet.
+
Här har vi samlat några tips och trick. Tipsen gäller datoranvändande generellt, och är tips som man kan ha stor nytta av just i arbetet med föreningens hemsida i Wordpress.<br><br>
 +
'''Jobba i parallella flikar'''<br> När man jobbar med hemsidan är det smidigt att snabbt och enkelt kunna se och testa hur det ser ut efter att man gjort någon förändring eller lagt till nytt innehåll. Det är då bra att jobba i parallella flikar. Alla moderna webbläsare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome) har sedan flera år tillbaka stöd för att man i ett webbläsarfönster kan surfa i flera olika flikar.<br><br>Tipset är att öppna webbläsaren och gå till er hemsidas inloggningssida (*föreningens ort*.riksteatern.se/wp-admin) och logga in. Därefter öppnar man ytterligare en flik bredvid, och i den fliken surfar man in till hemsidan så som den ser ut för besökaren, dvs *föreningens ort*.riksteatern.se.<br><br>När man i den inloggade fliken gjort en förändring och sparat så kan man enkelt växla till den andra fliken och uppdatera sidan (tryck tangenten F5 eller högerklicka på sidan och välj "Uppdatera") för att se resultatet.<br><br>'''Webbläsare'''<br>
[[category:Webbhandbok]]
[[category:Webbhandbok]]

Versionen från 28 februari 2012 kl. 09.55

Här har vi samlat några tips och trick. Tipsen gäller datoranvändande generellt, och är tips som man kan ha stor nytta av just i arbetet med föreningens hemsida i Wordpress.

Jobba i parallella flikar
När man jobbar med hemsidan är det smidigt att snabbt och enkelt kunna se och testa hur det ser ut efter att man gjort någon förändring eller lagt till nytt innehåll. Det är då bra att jobba i parallella flikar. Alla moderna webbläsare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome) har sedan flera år tillbaka stöd för att man i ett webbläsarfönster kan surfa i flera olika flikar.

Tipset är att öppna webbläsaren och gå till er hemsidas inloggningssida (*föreningens ort*.riksteatern.se/wp-admin) och logga in. Därefter öppnar man ytterligare en flik bredvid, och i den fliken surfar man in till hemsidan så som den ser ut för besökaren, dvs *föreningens ort*.riksteatern.se.

När man i den inloggade fliken gjort en förändring och sparat så kan man enkelt växla till den andra fliken och uppdatera sidan (tryck tangenten F5 eller högerklicka på sidan och välj "Uppdatera") för att se resultatet.

Webbläsare

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda