Utrustning

Från Riksipedia

Version från den 8 december 2010 kl. 13.14 av Admin (Diskussion | bidrag)
Hoppa till: navigering, sök

Ljud
Oavsett om det är ett litet eller stort evenemang så kan vi bistå med rätt avpassad utrustning från små bärbara ljudanläggningar på en litterär afton i bygdegården till komplexa riggar med digitala mixerbord och trådlösa mikrofoner. I vår moderna inspelningsstudio kan vi ta emot en mindre orkester om behovet finns. Och om du har svårt att få till ett specifikt effektljud ska du definitivt vända dig till oss för vi har över 15 000 ljud i vårt arkiv. Kanske har vi just det perfekta ljudet av vingslag eller ljudet av vågor vid Högbondens fyr som du är på jakt efter.

Ljus
För tidsbesparande ljusriggning arbetar vi i WYSIWYG, ett virtuellt ljussättningsprogram i 3D. Det innebär att du kan komma till oss med dina idéer och tillsammans ser vi redan i förväg om det kommer att bli som du har tänkt. Blir det inte det, så är experimenteringsmöjligheterna oändliga. Vi har, eller tar fram, den utrustning du önskar.

Bild
Olika typer av projektioner kan vara ett både smidigt och kostnadseffektivt sätt att lösa såväl konstnärliga som praktiska uppgifter. Vi har erfarenhet av många slags projektioner i flera sammanhang, därför kan vi bidra med goda råd och inte minst genomföra projektionerna så som du vill ha dem. Vi kan även erbjuda videoredigering, föreställningsdokumentation, webbvideo och DVD-framställning.

Mask & peruk
Om du vill specialtillverka tandteknik eller peruker så kan du vända dig till oss. Vi klipper och färgar även befintligt hår samt bistår med våra kunskaper genom att hålla såväl sminkkurser som föreläsningar om konst- och perukhistoria. Du kan också hyra all utrustning du kan tänkas behöva i smink- och peruksammanhang, som exempelvis sminkstolar, sminkspeglar med belysning och peruker (du kan välja bland 1200 stycken).

Här hittar du allt som behövs till ett konstnärligt och turnétekniskt maskarbete.

Rekvisita
I vårt förråd kan du botanisera bland hyllor märkta med alltifrån ”religion” till ”60-tals glasögon”. Förutom handrekvisita har vi också uthyrning av kostymer.


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda